tirsdag den 25. september 2012

Back to nature (Part 1)


I lørdags tog Rasmus og jeg en tur i Hareskoven. Vi havde aftalt, at vi ville lave en tre-retters menu med ingredienser fra naturen. Vi var derfor på udkig efter svampe til hovedretten og brændenælder til forretten. Desserten skulle have været pandekager af majsmel med bær, men det var der simpelthen ikke plads til efter de to første retter.

Allerede inden vi tog i skoven foreslog Rasmus, at vi skulle lave en brændenældesuppe til forret. Jeg havde aldrig smagt brændenældesuppe før, så jeg var frisk på ideen.


Til suppen brugte vi en pose håndplukkede brændenælder (fra skoven selvfølgelig), et skalotteløg, et fed hvidløg, grøntsagsboullion og en lille dåse kokosmælk.
Først blev løgene svitset sammen med brændenælderne. Herefter blev det hele kogt sammen med grøntsagsboullion, som derefter blev stavblendet. Til sidst blev suppen kogt op med kokosmælk.




Som tilbehør til suppen ristede Rasmus noget stenalderbrød på panden.


Suppen var rigtig lækker, men kokosmælken smagte meget igennem. Næste gang vil jeg nok bruge en smule soyamælk eller soyafløde i stedet for kokosmælk. Men stadig en virkelig lækker (og MEGET billig) forret :o)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar