tirsdag den 12. juni 2012

A taste of Spain



Endnu et indlæg om noget af det mad, der blev lavet i Næstved. Efter at have spist frokost ude på Enø og været en tur forbi Fiskehuset, kunne der kun blive tale om en fiskeret til dagens middag. I Fiskehuset blev der købt friske blåmuslinger og rødspætter. Tilbage i Næstved blev den store sorte wokgryde fundet frem og beslutningen for at lave Paella tog ikke lang tid. Jeg har aldrig før smagt Paella og jeg ved ikke helt, hvordan det skal smage. Men denne her Paella blev viiiiiiirkelig god!!! Lav den, og bedøm selv :o)

Ingredienser:
Ca. 10-15 blåmuslinger
2 rødspætter
10-15 tigerrejer
1 løg
1 fed hvidløg
1 frisk chili
4 cherrytomater
1 peberfrugt
1 tsk. paprika
1 citron
2 dl brune ris/paella ris
5 dl boullion
1 dl hvidvin



Først kommes løg, hvidløg, udskåret cherrytomater og peberfrugt og chili sammen med lidt olivenolie i gryden og steger lidt. Risene tilsættes og svitses et par minutter, ligesom når du laver Risotto.



Herefter tilføjes paprika, hvidvin og boullion. Lad retten koge ved jævn varme i 10 min.



Herefter lægges muslinger og rødspætter i tern forsigtigt ned i risene. Ryst eventuelt gryden lidt for at blande det hele lidt sammen. Kog retten yderligere 10 min, men ved svag varme.



Til sidst tilføjes rejerne og koger i retten i 4 minutter, indtil risene er færdige. Smag endelig på retten, inden I kommer salt i. Vores ret var meget saltet på grund af fiskene. Retten sluttedes af med lidt citronsaft hen over retten.  



TIP: Brug skallerne fra muslingerne som bestik :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar