Min søde kollega gav mig forleden dag en opskrift på glutenfrit brød. Jeg har gennem de sidste par måneder eksperimenteret med glutenfrit bagning, men jeg synes ikke resultaterne har været særligt gode eller velsmagende. Efter at have bagt glutenfrit med min kollegas opskrift er jeg nu igen blevet positiv over for glutenfrit bagværk. Her er opskriften:
Ingredienser:
1/2 liter vand
1 spsk. olie
3 spsk. HUSK Fiber
15 g. gær
150 g. kartoffelmel
120 g. fuldkornsrismel
110 g. hirseflager
70 g. quinoa, boghvede eller kikærtemel
Start med at lave en lille skål hirsegrød af 1/2 dl hirseflager, 1 1/2 dl vand og lidt salt i mikroovnen (ca. 1 min og 30 sek).
Bland vand, olie, gær og HUSK. Lad det stå indtil det er blevet til en gelerende masse.
Bland de forskellige melsorter, grød og en spsk. salt med massen. Brug eventuelt en håndmikser.
Lad brødet hæve i brødformen i 30 min. Bag derefter brødet i 60 min ved 210 grader.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar