torsdag den 6. oktober 2011

Basislager


Inden jeg startede på gluten- og laktosefrikuren frygtede jeg lidt, at det kunne mærkes betydeligt på min pengepung, og det kunne det også til at starte med. For hvis man f.eks. skal bage glutenfrit skal der bruges mange forskellige specialprodukter, og de er ikke ligefrem billige.
Jeg besluttede mig derfor, inden jeg gik i gang med kuren, at købe stort ind. Jeg skrev op alle de ingredienser jeg skulle bruge, både til bagværk, snacks og hverdagsmad. Jeg skulle godt nok af med 300-400 kr., men jeg havde nu et basislager og skulle ikke købe ind så tit.

Jeg ved ikke om det er mere økonomisk at gøre det på den måde for andre, men for mig er det ideelt, da jeg har det med at købe alle mulige andre unødvendige ting hver gang jeg handler. Hvis jeg undgår at handle så tit undgår jeg også at komme hjem med en masse unødvendigt, usundt mad.

Her er mit eksempel på et basislager til en laktose og glutenfri kur:

Til bagværk:
  • -       Fuldkornsrismel
  • -       Boghvedemel
  • -       Majsmel
  • -       Kartoffelmel
  • -       HUSK Fiber
  • -       Hirseflager
  • -       Mandler 
  • -       Dadler
  • -       Honning
  • -        Agavesirup
  • -       Hasselnødder
  • -       Kokosolie (Er godt nok dyr, men uundværlig. Kokosolie kan faktisk være billigere i helsebutikker frem for almindelige supermarkeder)
  • -       Kikærter (ubehandlede til kikærtemel) eller kikærtemel
  • -       Kakaopulver
  • -       Kakaosmør (fås i helsebutikker)
  • -       Kokosmel
  • -       Lecithin Granulat


Til hverdag:
  • -       Solsikkekerner
  • -       Græskerkerner
  • -       Sesamfrø
  • -       Hørfrø
  • -       Kikærter (på dåse)
  • -       Bønner (på dåse)
  • -       Kokosmælk
  • -       Tørrede frugter 
  • -    Majsgryn
  • -       Riskager

TIP! Mange af de dyre produkter som rismel, majsmel, dadler og nødder kan købes meget billigere hos en grønthandler end i supermarkederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar