torsdag den 26. april 2012

Afskedskage



Så er det min sidste dag på praktikpladsen i morgen, og jeg har selvfølgelig besluttet mig for at bage en kage. Men hvordan bager man en kage, når man hverken må få gluten eller laktose? Jeg besluttede mig for at tage min "Rask af mad" bog frem og finde opskriften frem på squashkage. Min kollega har varmt anbefalet den, så den var jeg da nødt til at lave. Kagen blev helt fantastisk! Hver gang jeg bager med glutenfrit mel, synes jeg ikke, det smager, som jeg gerne vil have det. Men denne her kage smager faktisk rigtig godt, ja nærmest som en gulerodskage (men det er en squashkage ;o))

Her er opskriften:

3 æg
2 1/2 dl rapsolie
200 g. rørsukker
5 dl. revet squash (ca. 1 1/2 squash) 
125 g. majsmel
125 g. rismel
1/4 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
2 tsk. vanilje
3 stk. kanel
1 tsk. salt
100 g. valnødder



Endelig får jeg lov til at bruge mit mandolinjern :o)


Jeg startede med at komme æg, squash, sukker og olie i en skål.


I en anden skål har jeg blandet mel, pulver, krydderier og valnødder.


  Kom kagedejen i en bradepande og bag i ovnen ved 180 grader i en time.

 
Færdigbagt kage. Velbekommen!

1 kommentar: