Søndag d. 19. august var dagen, hvor Rasmus fyldte 25 år, og det skulle selvfølgelig fejres. Jeg havde arrangeret en hel dag for os i det fri. Først tog vi i Zoologisk Have, hvor jeg havde forberedt en god picnickurv med quinoasalat, kødboller, hummus og grøntsagsstænger. Efter en hyggelig og begivenhedsrig dag i Zoologisk Have tog vi bussen ind til Hovedbanen. Det skal lige siges, at Rasmus ikke har haft nogen idé om, hvor vi skulle hen på hans fødselsdag. Så eftersom jeg havde bestilt bord til os på Madklubben i Tivoli, havde jeg været nødt til at smugle hans tivolikort ned i min pung, uden han vidste det. Det kom derfor som en stor overraskelse for ham, da jeg lige pludselig stod og viftede med hans tivolikort. Da vi satte os ind på Madklubben, startede vi med et glas bobler. Jeg havde i forvejen gjort opmærksom på, at jeg ikke kunne spise laktose, men det var desværre ikke noget, de var forberedt på. Forret kunne jeg godt bestille, men hovedretten blev en smule mere besværlig. Jeg kunne faktisk kun vælge én hovedret ud af de tre på kortet. Og da kartoflerne til hovedretten indeholdte store mængder smør, var jeg desværre nødsaget til at vælge en fint dekoreret men kedelig grøn salat.
Den hyggelige stemning, vinen og den glade fødselar opvejede selvfølgelig min irritation over maden.
Til forret havde vi begge valgt danske røg- og slagtervarer, som vist nok bestod af en ølpølse, (paprika)pølse og skinke. Det var virkelig lækkert, og vi var især vilde med ølpølsen.
Til hovedret fik jeg et meget mørt bornholmsk unghanelår med løg, majs og den grønne salat ved siden af...
...Og Rasmus fik dampet torsk med porre, musling og brøndkarse. Til hans torsk fik Rasmus serveret knuste kartofler med masser af smør. Jeg må også indrømme, at jeg har var nødt til at synde en lillebitte smule. Jeg fik en meget lille bid af kartoflerne, og hold da op en bid af himmelen det var!
Selvom Rasmus var godt proppet efter hovedretten, fik jeg alligevel overtalt ham til en dessert, som jeg elsker, nemlig camembert frit. Camembert frit er dybstegt camembert med solbærsyltetøj. Jeg kunne se, at Rasmus nød desserten, men den var desværre ikke stegt nok, hvilket medførte, at der lå små stykker ost indeni, som ikke var smeltet.
Vi havde en hyggelig aften på Madklubben, men jeg må indrømme at skuffelsen over det ringe udvalg af mad til mig, fordi jeg ikke kan tåle laktose, var stor, især eftersom jeg havde gjort dem opmærksom på det, da jeg bestilte bord. Jeg var på Madklubben sidste år med mine kollegaer, og dengang var de virkelig gode til at tage hensyn til os, der ikke kunne spise laktose. Vi fik noget lækkert mad uden laktose og uden problemer, og derfor var skuffelsen endnu større her. Jeg troede jo, at de tog hensyn til laktoseintolerante. Enten var de oprigtigt uforberedte, da vi dukkede op, eller også har deres popularitet og travlhed været skyld i ringere service. Ærgeligt, for maden er faktisk rigtig god.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar