tirsdag den 20. marts 2012

Thomas Rodes stenalderbrød :o)



Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg går liiiidt meget op i kost, og jeg er derfor altid nødt til at prøve den nyeste mode inden for mad og livstil. Jeg er blevet meget fascineret af stenalderlivsstilen, som Thomas Rode (michelinkokken) sværger til. Stenalderkosten er ikke svær at forstå og navnet siger ligesom sig selv. Livsstilen går ud på at spise, som man gjorde for flere tusind år siden, før landbruget slog igennem og man indtog alle former for mejeriprodukter. Denne her livsstil er selvfølgelig perfekt for én som mig, der prøver at holde mig fra gluten og laktose. Det betyder at de fremtidige opskrifter kommer til at bære præg af stenalderen ;o) Jeg fandt en opskrift på stenalderbrød fra Thomas Rode (meget enkel).

Opskriften kan findes her: http://ibyen.dk/restauranter/ECE1564534/kong-hans-kaelder-vil-servere-stenaldermad/


2 kommentarer:

  1. Har du opskriften - politiken linker ikke til den mere?

    SvarSlet
  2. Ja det kan du tro jeg har, og den er meget simpel :o) Du skal bruge 100 gram hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner. Ingredienserne blandes sammen med 200 gram hakket/blendet nødder (jeg bruger mandler og valnødder, men man kan bruge alle slags nødder), 5 æg og 1 dl olie. Blandingen kommes i en brødform og bages i en time ved 165 grader. Den er meget simpel, og man kan egentlig komme de ingredienser i, som man har lyst til. God fornøjelse :o)

    SvarSlet