mandag den 7. november 2011

Spinatrisotto



Jeg eeeeelsker virkelig risotto, især med ost i. Men jeg er jo selvfølgelig nødt til at lave risotto uden ost, hvilket jeg prøvede her forleden dag. Jeg havde en masse spinat liggende, som jeg ikke havde fået brugt, så jeg tænkte at en spinatrisotto ville være oplagt. Retten blev faktisk rigtig god, også selvom jeg skulle undvære ost. Her er opskriften:

Spinatrisotto


En stor pose frisk spinat
Et lille bundt forårsløg
4 dl grødris eller risottoris
1,2 l boullion (helst urteboullion)
1 1/2 dl. hvidvin


Jeg starter med at svitse forårsløg i olie og tilføjer derefter spinat. Efter 5 minutter tager jeg gryden af blusset og kommer blandingen op i en skål.


Jeg kommer derefter risene i den samme gryde med lidt olie. Derefter tilføjer jeg vin og lader det fordampe. Herefter kommer jeg en dl boullion i risene og tilføjer først en dl mere når den anden er absorberet. Og sådan fortsætter jeg indtil der ikke er mere boullion tilbage. Når risene har absorberet alt boullionen tilsætter jeg spinatblandingen. Hvis man godt kan tåle ost kan man komme en dl revet ost i retten inden den tages af blusset.


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar